top of page

OVER MIJ

OVER MIJ

Mijn naam is Maud. Al van jongs af aan liep ik regelmatig mee met een dierenarts en toen wist ik: 'Hier wil ik later ook staan!' Wat ik toen nog niet wist, is dat tandheelkunde een groot onderdeel is van het werk van een dierenarts. 

Toen ik na mijn opleiding startte met het werken als dierenarts vond ik tandheelkunde erg lastig. Een uitgebreide extractie kon soms moeizaam verlopen. Aan de universiteit wordt er weinig onderwijs gegeven over tandheelkunde. Ik vond dat mijn behandelingen op het gebied van tandheelkunde beter konden. Daarom ben ik zelf extra nascholingen gaan volgen. Geleidelijk aan ging het uitvoeren van de gebitsbehandelingen vervolgens steeds beter en begon ik het steeds en steeds leuker te vinden.


Zo leuk, dat ik in april 2022 een dierenkliniek opende volledig gericht op tandheelkunde bij honden en katten. Vervolgens kreeg ik veel vragen van dierenartsen die zich ook meer wilden bekwamen in de tandheelkunde en besloot ik, naast mijn werk in mijn dierenkliniek, ook nascholingscursussen te gaan verzorgen.

Behandeltafel_edited.jpg

MIJN OPLEIDINGEN

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in 2019. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in twee verschillende klinieken voor gezelschapsdieren. 

Gedurende die tijd heb ik een steeds grotere interesse gekregen in de tandheelkunde bij dieren. 

In april 2022 opende mijn dierenkliniek gericht op tandheelkunde bij honden en katten.Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe inzichten binnen de diergeneeskunde en tandheelkunde bij dieren. Afgelopen periode heb ik de volgende bijscholingen gevolgd: 
- European Veterinary Dental Forum, Nantes (2024)
- Dentistry II Accesia, Zweden (2023)
- Endodontics I Accesia, Zweden (2023)
- Proveto Modulaire cursus tandheelkunde (2021-2022)
- Dentistry course, Brett Beckman (2020-2021)

- Dentistry for the general practitioner, Rachel Perry (2020)

bottom of page